Trollhättans Stad · Publicerad Igår 12:21

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Beskrivning
Kontoret tillväxt och utveckling består av ett flertal strategiska funktioner såsom översiktlig planering, mark- och exploatering, social och ekologisk hållbarhet, energi, näringsliv, infrastruktur/kollektivtrafik. Inom kontoret finns 7 hållbarhetstjänster varav 1 med inriktning mot miljö.

Arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att arbeta med strategiska hållbarhetsfrågor med inriktning mot miljö tillsammans med kontorets övriga strateger, förvaltningar, kommuninvånare, politiker m.fl. I arbetet ingår att göra utredningar, ta fram strategier och handlingsprogram samt följa upp dessa.
I rollen ingår att vara en kompetensresurs, utforma och genomföra utbildningar, bedriva förändringsarbete stödja och engagera Stadens verksamheter i arbetet med att väva in miljö i nämnds- och verksamhetsplanering. En del av tjänsten är att vara ett stöd i den fysiska planeringen för en hållbar stadsutveckling.

Kvalifikationer
Du bör ha en högskoleexamen inom naturvetenskap med inriktning mot miljö. Du behöver ha ett öppet och prestigelöst arbetssätt och ha god samarbetsförmåga. Du ska kunna arbeta självständigt samt vara kreativ och kunna uttrycka dig väl i tal, skrift och i bild. Kommunikation såväl internt som externt är centralt för att i olika sammanhang förmedla behovet av att ställa om vårt samhälle mot hållbarhet.
Erfarenhet från strategiskt miljöarbete ser vi som meriterande.

Anställningsinformation
Tillsvidare 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga