Trollhättans Stad · Publicerad 31 okt

Trollhättan växer - vill du vara med?

Vi söker två planarkitekter som vill vara delaktiga i arbetet med att utveckla Trollhättan. Tillsammans med ett kreativt och engagerat plankontor kommer ni vara med och planera för att nå målet 70.000 invånare år 2030.

Trollhättan befinner sig i en mycket expansiv fas med ökad inflyttning och pendling. Vi planerar bland annat för en ny bro över Göta älv och en ny central stadsdel med en blandning av kontor, bostäder och service. Utvecklingstrycket är stort och allt fler får upp ögonen för vår stad. Med pendlingsavstånd till Göteborg och närhet till andra orter i Västra Götaland skapas viktiga förutsättningar för stadens långsiktiga utveckling.

Arbetsuppgifter
Plankontoret arbetar med både strategisk planering på en översiktlig nivå och detaljplanering. Du kommer att delta i förverkligandet av nya spännande stads- och samhällsutvecklingsprojekt genom upprättande av översiktliga planer, program och detaljplaner.

Som planarkitekt är du projektledare vilket innebär att du ansvarar och leder planeringen genom hela processen. Du har en central roll och goda förutsättningar att påverka stadens utveckling i riktning mot ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Dialog med invånare, fastighetsägare, exploatörer, politiker och medarbetare är en viktig del i arbetet. Som medarbetare har du goda möjligheter till kompetensutbildning genom att delta i kurser och föreläsningsserier.

Kvalifikationer/Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom arkitektur, fysisk planering eller samhällsplanering. Du har erfarenhet av planarbete på översiktlig och/eller detaljplanenivå. Du är van att arbeta i planerings- och visualiseringsverktyg, såsom AutoCAD, GIS och andra relevanta program.

Som person är du bekväm med att jobba självständigt och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarsfull och bidrar med en positiv stämning i arbetsgruppen. Du är kommunikativ och utåtriktad i ditt möte med olika aktörer.

Vi vill att du har körkort för bil.

Anställningsinformation
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 000 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas.
Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga