Trollhättans Stad · Publicerad 13 sept 2019

Varje dag jobbar Trollhättans Stads 4 500 medarbetare för att göra en positiv skillnad för Trollhättans alla kommuninvånare. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.
Som medarbetare i Trollhättans Stad får du möjlighet att utveckla din kompetens och vi lär mycket av varandra. Vi är måna om att du ska må bra och erbjuder friskvårdsbidrag och förmånliga träningskort på flera olika träningsanläggningar via personalföreningen Rabatten.

Om verksamheten

Omsorg för funktionsnedsatta (OFF) omfattar 21 gruppbostäder, 3 korttidsverksamheter och 26 dagliga verksamheter och personlig assistans. Pooltjänsterna har hela OFF som verksamhetsområde.

Syftet med pool är att tillgodose planerade och oplanerade behov av vikarier i verksamheterna. I poolorganisationen arbetar för närvarande 11 stödassistenter/stödbiträden. Tre av dessa arbetar ständigt vaken natt, på gruppbostäder och korttids. Poolgruppen organiseras under en enhetschef.

Vi söker nu tre nya medarbetare som vill vara med oss och bidra till en ökad levnadskvalitet för våra brukare. Tjänsterna är tillsvidare på heltid och med helgtjänstgöring, två på dag och kväll och en vaken natt.

Arbetsuppgifter

Som Poolanställd skall du delta i det brukarnära arbetet. Vara engagerad i utvecklingen inom Omsorgen för funktionsnedsattas verksamhetsområde och aktivt delta på APT. Du skall följa de riktlinjer och arbetssätt som finns inom verksamheterna och vara engagerad i verksamhetsutvecklingen på ett lösningsfokuserat sätt.
Du kommer ge våra brukare ett individuellt och situationsanpassat stöd som bygger på OFF:s gemensamma värdegrund och det socialpedagogiska förhållningssättet. Detta innebär att insatser ska tillgodose den enskildes psykiska, fysiska, pedagogiska och social behov och bidra till en ökad delaktighet, trygghet och självständighet.
Då du som Poolanställd kommer arbeta i olika verksamheter skall du i första hand fokusera på det goda mötet med brukaren. Flertalet goda möten med brukare skapar grunden för framtida goda relationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieexamen från Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha kännedom om lagstiftningen inom SOL och LSS som berör personer med funktionsnedsättning. För att lyckas i uppdraget behöver du kunskap om olika funktionsnedsättningar och dess konsekvenser för individen i vardagen. Vi ser även att du har kunskap om stöd och metodik för att kompensera för funktionshinder. Har du tidigare erfarenhet utav målgruppen samt körkort är det starkt meriterande.

För att fungera väl i denna roll ser vi att du är flexibel och kan anpassa dig till de olika verksamheterna. Du skall vara tålmodig och stresstålig för att kunna hantera de eventuelle förändringar som uppstår och då också kunna anpassa dig utifrån dessa. Vi ser också att du bidrar till ett positivt arbetsklimat och deltar i att sprida arbetsglädje. Då du kommer röra dig mellan många olika verksamheter ser vi att du har god förmåga till samverkan och samarbete. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsinformation

Frågor besvaras utav: Carita Gruvesäter, Enhetschef, tfn 0520-49 51 17

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons! Trollhättan är en stark och attraktiv kommun, men vi vill bli större. I dag är vi närmare 58 600 invånare, men siktet är inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi hårt med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare i 350 olika yrkeskategorier. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för Trollhättans invånare att leva ett bra liv och att utvecklas. Vi tycker det är viktigt att blanda olika personligheter, bakgrunder och nationaliteter för att få en levande och dynamisk kommun. Vi som arbetar i Trollhättans Stad drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga