Utbildningsförvaltningen · Publicerad 20 nov 2019

Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Om verksamheten
Är du vår nya lärare och arbetskamrat? Här finns elever som behöver dig och kompetenta lärare som söker en ny kollega. Du passar hos oss om du är väl förtrogen med styrdokumenten, är en skicklig lärare och har ett tydligt ledarskap.

Grundsärskolan i Trollhättan ligger i södra delarna av staden och är belägna på Sylteskolan. Grundsärskolans två inriktningar samsas i lokaler med grundskolan och Trollhättans Stad har både individintegrerade elever, gruppinkluderade samt egna undervisningsgrupper för att möta elevernas behov av stöd. Våra elever kommer från hela Trollhättans kommun. Vi är stolta över det arbete som vi gör och har kommit långt i vårt arbete kring mottagande och helhetssyn på eleven. Just nu bygger vi en splitter ny skola som vi flyttar in i 2020 helt anpassad efter våra förutsättningar.

Arbetsuppgifter
I ditt arbete ingår undervisning av elever med inriktning ämnesområden och handledning av elevassistenter i din mentorgrupp. Du kommer att leda arbetet för en klass med ca 5 elever och elevassistenter som stöttar eleverna. Du kommer att delta i det utvecklingsarbete som pågår i klassen som en del i ett team där ni delar ansvaret om elevernas kunskapande och välbefinnande. För att kunna driva utvecklingsprocesser vill vi att du är förtrogen med att kunna utvärdera och analysera resultat och verksamhet. Tjänsten är placerad i den elevgrupp som har de yngre eleverna.

Kvalifikationer
Du är legitimerad och har lärarexamen för yngre åldrar och en speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning eller likvärdig utbildning, legitimation är ett krav. Du ska ha en förmåga att kunna arbeta både självständigt och i samarbete i arbetsgruppen kring eleverna. Du ska vara en tydlig ledare och ha förmågan att kunna leda både elever och handleda vuxna. Då digitala verktyg är vår vardag bör du kunna vara förtrogen med IKT och kunna använda detta både i undervisning och som arbetsredskap. Din sociala och goda samarbetsförmåga är ett utmärkande drag. Du kan tecken som stöd och gillar att bjuda på dig och dina förmågor.

Det är en merit om du har erfarenhet av att arbeta i målgruppen eller med elever med diagnoser inom autismspektrat eller med låg utvecklingsnivå.

Anställningsinformation
Vikariat 100% med tillträde 2020-01-07 t o m VT-20
Utdrag ur Belastningsregistret är obligatoriskt vid arbete med barn.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons!

Trollhättan är en stark och attraktiv kommun som ska bli större. I dag är vi passerat 59 000 invånare och vi har siktet inställt på att växa till 70 000 trollhättebor. Inom Trollhättans Stad arbetar vi med att skapa förutsättningar för detta. Vi är ca 4 500 medarbetare och våra 350 olika yrken bidrar på olika sätt med att ge service och underlätta en bra vardag för våra invånare - nu och i framtiden. Vi ser mångfald som en styrka som berikar vår verksamhet och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Trollhättans Stad tillämpar rökfri arbetstid.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
15 dec 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning

Inga fler liknande jobb tillgängliga