Trafikverket · Publicerad 14 feb

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I arbetet som projektledare ska du i samråd med övriga projektledningen styra, kontrollera och följa upp våra upphandlade kontrakt mot uppsatta mål. Du är delaktig i att fatta beslut om åtgärder, handlingsalternativ och resursanvändning inom projektets ramar samt fördelar arbetet för såväl interna stödresurser och specialister som externa leverantörer. Du har som del i projektledningsorganisationen ansvar för tid, kostnad och innehåll för projektens genomförande och styr projektet kontinuerligt mot projektets och verksamhetens mål. I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa att hållbarhetskrav uppnås samt arbeta med riskhantering i samverkan med projektets interna specialister.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, alternativt har du annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av arbete som projektledare, uppdragsledare, arbetsledare, produktionschef, platschef eller liknande
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av väg- eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av kontraktshantering, riskhantering och ekonomisk uppföljning
Som person trivs du med att ta egna initiativ och samarbeta med andra. Du har god kommunikationsförmåga och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-27

Upplysningar

Rekryterande chef Peter Olsson
0101233383

Rekryterande chef Malin Ekholm
0101237460

ST Åsa Callgren
0101237552

SACO Christina Mattila
0101237068

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 feb
Ort
Umeå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
Projektledare