Trafikverket · Publicerad 22 sept 2020

Arbetsuppgifter
I rollen som specialist inom risk och kvalitet ger du vägledning och agerar stöd till främst program- och projektledningen men även till chefer och övriga medarbetare. Du verkar som en ambassadör för dina områden genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du arbetar bland annat tillsammans med kollegor inom funktionerna Planering och uppföljning samt Säkerhet, risk och kvalitet och du är placerad i Umeå. Du kommer arbeta i projektets alla skeden, från planering till produktion.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Styra, stötta och samordna projekten med frågor rörande risk och kvalitet
  • Vara drivande i arbetet med att analysera och följa upp arbetet med risker och behandlingsplaner
  • Planera och leda workshops inom risk, både internt och externt
  • Följa upp att projektet tillämpar och uppfyller specificerade krav
  • Deltar i arbetet med upphandlingar och följer upp ställda krav gentemot kontrakterade leverantörer
  • Utbilda inom Trafikverkets ledningssystem och processer
Du är anställd på den centrala enheten Riskhantering och tillsammans med dina kollegor som finns i andra program deltar du i arbetet att förbättra och utveckla riskhanteringen inom Verksamhetsområdet Stora projekt. Det finns även möjlighet att delta i Trafikverksgemensamma arbeten inom risk och kvalitet så som arbetsgrupper och förvaltning.

Kvalifikationer
Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:
  • har universitets- eller högskoleutbildning inom risk och/eller kvalitetsledning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års arbetslivserfarenhet av riskhantering, kvalitetsledningsarbete alternativt projektledning av större projekt
Det är meriterande om du:
  • har erfarenhet från anläggningsbranschen och/eller stora organisationer
  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning, ledningssystem, processer och revisionsverksamhet (t. ex. leverantörsuppföljning)
Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och i viss mån engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas via Skype 12-13 oktober, andra intervjun kommer att ske på plats på Norrbotniabanan.

Frågor om tjänsten på Norrbotniabanan hänvisas till rekryterande chef alternativt till stabsansvarig på Norrbotniabanan Sten Ek: 010-123 67 53.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

#norrbotniabanan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-05

Upplysningar

Rekryterande chef Jenny Holm
0101235174

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 okt 2020
Ort
Umeå
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga