Trafikverket · Publicerad 21 feb 2020

Arbetsuppgifter
Vill du ta chansen att kombinera ledarskap, teknik och sjöfart? Vi söker en sektionschef med tekniskt intresse, goda ledaregenskaper och erfarenhet från sjöfart.

Som chef för sektion Holmön har du ansvar för två frigående färjor och en svävare med tillhörande färjelägen, hangar och färjevaktstuga. Vintertid, vid frusen farled, ansvarar du för att stänga färjeleden och bedriva trafik med svävare. Det ställer höga krav på ett utvecklat säkerhetstänk och goda kommunikativa egenskaper. Du har personalansvar för en handfull anställda och du rapporterar dirrekt till operativ chef. I tjänsten ingår budgetansvar för sektionen som har en omsättning på ca 12 MSEK.

Våra ledord är Nöjda kunder, Engagerade Medarbetare, Lönsamhet och Miljöfokus. Ditt uppdrag, tillsammans med dina besättningar, är att få verksamheten att fungera så effektivt som möjligt och att säkerställa att våra passagerare kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Inom rederiet pågår en övergång till ett processorienterat ledningssystem och vi är certifierade enligt flera ISO-standarder. Till din hjälp i vardagen har du dina kunniga medarbetare och kollegor samt de centrala stödfunktionerna som finns på Rederikontoret i Vaxholm.

Vill du vara med och göra Sverige närmare? Då är det här jobbet för dig!

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har eftergymnasial utbildning eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet från sjöfart eller från annan verksamhet inom transport- och logistikområdet
  • har erfarenhet av personalledning med goda erfarenheter av att entusiasmera och delegera dina medarbetare
  • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
  • talar och skriver svenska obehindrat
Det är meriterande om du
  • har utbildning med maritim inriktning
  • har erfarenhet som personalansvarig chef
  • har kännedom från verksamhet som pågår över stora delar av dygnet
  • har erfarenhet av fartygsunderhåll
Du skapar delaktighet och engagemang genom ett tydligt ledarskap, strukturerat arbetssätt och god kommunikation. Som sektionschef i Färjerederiet agerar du i linje med våra värderingar för att skapa en god kultur på arbetsplatsen. Du uttrycker dig väl både i tal och i skrift och har förmågan att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Våra sektionschefer arbetar med både personlig arbetsledning och via digitala verktyg och god IT-vana ser vi som en förutsättning i jobbet

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tester kan komma att bli aktuellt under rekryteringsprocessen.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar. Vi utvecklar trafiken på våra vatten och gör på det sättet Sverige närmare för såväl företag som människor.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-06

Upplysningar

Operativ chef Ellen Norrgård
0101243095

ST Stefan Sörensson
0101232867

SACO Kenneth Toresson
0101238036

SEKO Åke Ottosson
0101242839

Huvudskyddsombud Tomas Simonsson
0101232826
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 mars 2020
Ort
Umeå
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga