Trafikverket · Publicerad 13 feb

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta med bantekniska frågor på beställarsidan.

Som underhållsingenjör i Trafikverket arbetar du både i team och självständigt med att följa upp och analysera järnvägsanläggning. Det innebär bland annat att du identifierar fel och störningar och föreslår förbättringsåtgärder. En viktig uppgift är att stödja projektledaren inom ditt teknikområde och tillsammans med projektledare driva och utföra leveransuppföljning både ute i fält och via systemuppföljning.

Du medverkar i utvecklingsarbete och erfarenhetsutbyte samt ansvarar för byggledning/kontroll/analys av åtgärder inom underhållskontrakt framförallt inom bantekniska området. Du håller också teknikmöten med entreprenörer och följer upp planerade och utförda arbeten.

Du kan också få chansen att leda mindre projekt inom ditt teknikområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har erfarenhet av underhållsverksamhet inom banteknik/järnväg
  • har teknisk utbildning, lägst på gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har datorvana
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har kunskaper inom entreprenadjuridik och AMA AF samt kunskap om miljölagstiftning
  • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, är flexibel och har ett strukturerat arbetssätt. Då tjänsten innefattar interna och externa kontakter har du lätt för att skapa goda relationer.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-27

Upplysningar

Rekryterande chef Staffan Ökvist
0101242934

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga