Försvarsmakten · Publicerad 7 feb 2020

Har du erfarenhet som fordonsmekaniker på tyngre fordon? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att jobba varierat? Då kan detta vara ett spännande jobb för dig!

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Vi ger även möjlighet att träna tre timmar/v träning/friskvård på arbetstid.

Markverkstad Stockholm är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 60 medarbetare, som bedriver verksamhet i Kungsängen och Berga.
Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. FMTS levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad har auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Arbetsuppgifter
Fordonsmekaniker kommer huvudsakligen att arbeta med felsökning, reparationer och underhåll av fordon som används inom Försvarsmakten, tex lastbilar, stridsfordon samt tyngre militära fordon. Arbetet innebär både förebyggande och avhjälpande underhåll samt modifiering och ombyggnad utifrån fastsällda underlag.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig som har som lägst fullgjord och avslutad två- eller treårigt gymnasium med inriktning mot fordonsteknik eller motsvarande, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Du har tidigare erfarenhet av arbete med tyngre fordon inom liknande område.
  • Då arbete med härdplaster förekommer vid markverkstaden är det viktigt att du ej är allergisk mot härdplaster.
  • Du har som lägst B-körkort
Meriterande
  • Försvarmaktens mekanikerutbildning på något fordonssystem är önskvärt.
  • C eller CE körkort
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av underhåll på tunga fordon
  • AC kylutbildning med behörigheter
  • Truckkort
Personliga egenskaper
Du är en lagspelare som arbetar bra självständigt likväl som i grupp. Som fordonsmekaniker är du strukturerad, beslutsam samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.
Vidare söker vi dig som har en positiv attityd till arbetet och verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Arbetet medför även krav på resor och tjänstgöring i tjänsten, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.
I din ansökan med CV, personligt brev och betyg vill vi att du berättar varför just du är lämplig för tjänsten.
Skiftarbete kan komma tillämpas.

Vid frågor kring tjänsten ber vi dig kontakta Sektionschef Micael Ljungblad Tel:08-58454095

Fackliga representanter kontaktas via växeln 035-266 20 00:
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga