Upplands-Bro kommun · Publicerad 21 dec

Upplands-Bro kommun är en kommun på frammarsch där utveckling står i centrum. Vi välkomnar dig till en arbetsplats där ledorden i vårt arbete och förhållningssätt är Helhetssyn, Engagemang och Professionalitet. Om rollen:

Som Trygghets- och preventionssamordnare i Upplands-Bro kommun är du placerad på kommunledningskontoret under vår nya enhet för trygghetsarbete. I ditt uppdrag arbetar du med projektledning och samordning av kommunens arbete med att öka tryggheten för kommuninvånarna. Rollen som Trygghets- och preventionssamordnare innebär att du ansvarar för flera olika nätverk och samarbeten med myndigheter och personer inom socialtjänsten, polisen, skolan och civilsamhället.

Som Trygghets- och preventionssamordnare arbetar du brett med ANDT-prevention samt brotts- och våldsförebyggande insatser för alla åldersgrupper. Du arbetar kommunövergripande mot kommunens samtliga kontor och deltar i nätverk kring det förebyggande arbetet. I din roll ingår du generellt i samverkansgrupper runt barn och unga. I dina arbetsuppgifter ingår att svara på medborgarnas frågor om trygghet och prevention, analysera statistik och genomföra utredningar, som exempelvis att uppdatera och genomföra samverkansöverenskommelsen med polisen och skriva den lokala handlingsplanen mot våldsbejakande extremism.

Som Trygghets- och preventionssamordnare kommer du även att projektleda kommunens nystartade projekt "Brobyggarna" och vara delaktig i det uppsökande fältarbetet gentemot barn och unga, föräldrar och föreningar.

Det vi söker:

Vi söker dig med relevant högskoleexamen, exempelvis socionom, sociolog, folkhälsovetare, kriminolog eller likvärdigt. Du som söker har dokumenterad erfarenhet av att ha bedrivit förebyggande arbete och har kunskaper inom preventionsområdet samt kännedom om sekretesslagstiftningen och socialtjänstlagen.

Då du i din roll kommer att ingå i olika sammanhang med interna och externa parter ser vi att du är utåtriktat, har lätt för att samarbeta och har en god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift. Du ska vara van att leda arbete och processer, kunna ta stort eget ansvar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer är meriterande. Flerspråkighet är meriterande.

Övrigt information:

Arbetsplatsen är belägen i kommunhuset i Kungsängen men du kommer även att arbeta från Brohuset i Bro centrum. För att du lätt ska kunna ta dig mellan våra kommunområden är B-körkort ett krav.

Tjänsten kräver visst kvälls- och helgarbete, exempelvis vid synlighetsinsatser, trygghetsvandringar och liknande.

Sista ansökningsdag är den 3 februari 2019. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!
När du söker ett jobb hos oss i Upplands-Bro kommun vill vi att du använder dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på "ansök" längst ned i annonsen.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga