Öhlins · Publicerad 25 feb 2021

Öhlins Racing är ett svenskt företag med global verksamhet. I över 45 år har vi producerat fjädringssystem och under årens lopp har över 300 världsmästartitlar erövrats med god hjälp av vår teknik. Sedan januari 2019 är Öhlins Racing ett dotterbolag till Tenneco. Tenneco är ett amerikanskt bolag som är ett av de ledande företagen inom konstruktion, tillverkning och distribution av prestandaprodukter för fordonsmarknaden. Idag utvecklar och tillverkar Öhlins framgafflar, stötdämpare och styrdämpare för racing och gatubruk till motorcyklar, bilar och MTB. Hos oss arbetar personer med olika yrkeskunskaper och olika bakgrund. Det som förenar oss är en passion för innovation och teknologi i världsklass.

Vi söker nu en Produktionsplanerare som vill vara delaktig i framtagningen av framtidens fjädringssystem och därmed hjälpa våra kunder åka snabbare, säkrare och komfortablare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Produktionsplanering innebär att planera och följa upp produktionen med syfte att erhålla en jämn, förutsägbar och effektiv produktion som tillfredsställer kundernas och företagets mål på leveranstider, precision, kapitalbindning och produktivitet.

Därmed innebär det att kommunicera med interna och externa kunder och leverantörer gällande prognoser, beställning/order, leveransdatum, mm.

Det är viktigt för oss att ständigt utveckla order- och produktionsplanerings-processerna inkl. dess moduler i IFS och förbättra rutinerna för prognos, kundorder, inköpsavrop, planering och leverans. Du kommer att bidra till att fabriken utvecklas till ett föredöme vad gäller säkerhet, kvalitet, effektivitet, flexibilitet, och leveranstid.

Utmaningen ligger i att kombinera långa ledtider på material med kortare leveranstider på produkter till kund. En annan utmaning är Öhlins stora produktflora, stora antal varianter och relativt korta livscykler.

Kvalifikationer

Du har troligen en högskoleutbildning inom produktionslogistik i grunden, eventuellt påbyggd med andra utbildningar och erfarenhet av planering. Du har arbetat med produktionsplanering i MPS-system i liknande miljö, d.v.s. montering och legohantering av mekaniska, hydrauliska och elektroniska komponenter.

Personlig profil

För att fungera i rollen krävs:
  • Att du är nyfiken och har en vilja att ständigt förbättra arbetet, samt driver igenom förbättringar.
  • Grundläggande kunskaper i Material- och Produktionsstyrning, samt förståelse för marknadens behov i form av leveranstider.
  • Kunskaper i hur MPS-systemets parametrar skall sättas för att stötta kundernas förväntan på leveranstid och Öhlins möjlighet att tillfredsställa denna förväntan med tillfredsställande lager- och kostnadsnivåer. Erfarenhet av IFS är meriterande, men inte nödvändigt om man har erfarenhet av andra planeringssystem.
  • Att du är en metodisk och strukturerad analytiker, som ser möjligheter där andra ser problem.
  • Mycket god samarbetsförmåga och vana att agera i tvärfunktionella processer, framför allt mot produktutveckling, marknad, order, inköp och produktion.
  • Att du är en utmärkt kommunikatör som behärskar engelska (och svenska) både muntligt och skriftligt.
Placeringen är vid Öhlins huvudkontor och svenska fabrik i Upplands Väsby.

Om du har ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef SCM, Toni Cedermark, på 070 512 75 70 eller Team Leader SP, Anders Bertilsson på 073 646 81 07.

Välkommen med din ansökan senast den 10:e mars 2021!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Öhlins Racing is a manufacturer and developer of advanced suspension technology for the automotive, motorcycle, mountain bike and motorsport industry. Öhlins supplies high quality suspension products, service and support to the aftermarket, OEM-partners and motorsport teams.

The headquarters and main production site are located in Stockholm, Sweden and Öhlins has branch offices and subsidiaries in Sweden, Germany, Japan, Taiwan, Thailand and USA.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
26 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga