Academic Work · Publicerad 23 nov 2021

Nu finns chansen för dig som trivs i en laborativ miljö och som vill ta steget ut i arbetslivet för att utvecklas inom QC. Du kommer att vara en del av Thermo Fisher Scientific som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Vi söker nu en junior laboratorieingenjör som vill vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Thermo Fishers räkning en laboratorieingenjör till gruppen Quality Control som tillhör avdelningen Product Quality. I rollen kommer du arbeta riktat mot produkten ImmunoCAP ISAC som är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil mot en panel av 112 allergena komponenter från 51 olika allergenkällor. Med dina kunskaper och insatser bidrar du till tillverkningen av Thermo Fishers produkter som gör skillnad för människors vardag. Du kommer tillhöra ett team som idag är 17 personer där klimatet beskrivs som öppet och välkomnande. För bästa möjliga start kommer du få en dedikerad handledare i början av anställningen.

Rollen hos Thermo Fisher är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst fram till sista augusti. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet kan det finnas möjlighet till förlängning.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du exempelvis att:
 • Planera och utföra laborativa analyser
 • Utföra laborativa moment som tex pipettering, blanda lösningar etc
 • Utföra körningar i instrumentet och utvärdera resultaten
 • Sköta dokumentation
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis BMA, biologi eller kemi
 • Har laborativ vana sedan tidigare, exempelvis från studierna
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska både i tal och skrift
Som person är du positiv och nyfiken. Vi ser att du som söker är ansvarstagande och självgående då du i stor utsträckning kommer att sköta ditt arbete självständigt. Du är strukturerad och noggrann samt har en förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vidare har du en god samarbetsförmåga.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, kontorstider med flex
 • Placering: Fyrislund
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermo Fishers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 75 000 anställda och en årlig omsättning på över 25 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga