Academic Work · Publicerad 1 okt 2021

Sandvik Coromant är världsledande inom skärande verktyg, verktygslösningar och "know how" för metallindustrin. Till deras största enhet söker vi nu en projektingenjör för maskininvesteringsprojekt inom produktion. För denna roll tror vi på dig som är utbildad inom maskinteknik eller produktionsteknik och som nu vill ta ett ytterligare kliv. I den här rollen finns stora möjligheter att utvecklas genom att få ta ett självständigt helhetsansvar i ett drivet team. Vi ser fram emot din ansökan.

Information om uppdraget

Sandvik är en global högteknologisk industrikoncern som fokuserar på att förbättra kundernas produktivitet, lönsamhet och hållbarhet. Företaget verkar inom fyra affärsområden med ansvar för forskning och utveckling, tillverkning och försäljning av sina respektive produkter och tjänster. I denna roll kommer du tillhöra Sandvik Coromant, som ingår i affärsområdet Sandvik Machining Solutions.
Du kommer vara stationerad vid Sandvik Coromant i Gimo, som är den största produktionsanläggningen i sitt slag med ca 1400 medarbetare. Du får det bästa av två världar; Frihet under ansvar med en familjär stämning, men också möjlighet till utveckling och backning av Sandvik-koncernen i stort.

Rollen är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sandvik Coromant. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcker sig minst ett år framåt. Det finns möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Du erbjuds
 • En arbetsplats med korta och snabba beslutsvägar där initiativ värdesätts
 • En arbetsplats med låg personalomsättning, vilket är ett resultat av bra personalpolitik där medarbetarna vill stanna
 • En gedigen introduktion för att ge dig de bästa förutsättningarna att få en bra start
Arbetsuppgifter

Tjänsten kännetecknas av stor variation i uppgifterna. Arbetet omfattar hela kedjan från förstudie till att ta fram investeringsunderlag, samt att leda genomförandet med installation och tillhörande uppföljning. Du kommer i rollen ha tät kontakt med leverantörer samtidigt som du även har tighta samarbeten med dina kollegor - för att ni tillsammans ska arbeta på det mest effektiva sättet. En annan central del av rollen är processutveckling.

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom maskinteknik eller produktionsteknik
 • Har ett stort tekniskt intresse
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • Har B-körkort
Det är meriterande, men inget krav, om du:

* Har erfarenhet av att arbeta inom industriell produktion sedan tidigare

Som person är du drivande, lösningsfokuserad och flexibel. Du har en god initiativförmåga och kan arbeta prestigelöst med dina kollegor. Viktigt är även en god förmåga att strukturera ditt arbete och att kunna hantera flera arbetsuppgifter samtidigt. Då arbetet innebär mycket kontakt med kollegor är det även viktigt med en god kommunikativ förmåga. Du är samtidigt uthållig som person och har en förmåga att på ett tryggt sätt svara på frågor och tala för din sak. Slutligen har du ett logiskt angreppsätt och tar dig an problem ur ett analytiskt perspektiv.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Gimo
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sandviks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sandvik Coromant i Gimo är vår största tillverkningsenhet med ca 1 500 anställda och världsledande inom området hårdmetallskär samt borrar, fräsar och svarvhållare för bearbetning i metaller. Våra kunder verkar inom metall-, bil- och flygindustri och vi har siktet inställt på att möta marknadens ökade krav på nya produkter med precision och slitstyrka.

På Sandvik Coromant är vi nyfikna, hängivna, personligt engagerade och vi tror på vårt företag och dess värderingar. Vår övertygelse är att kunskap utvecklas bäst när den delas och arbetar tillsammans. Sandvik Coromant tillhör Sandvik-koncernen som är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 37 000 anställda. Sandvik-koncernen bedriver verksamheten inom fyra affärsområden med ansvar för forskning och utveckling (FoU), tillverkning och försäljning av sina respektive produkter och tjänster.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga