Akademiska sjukhuset · Publicerad 22 sept

Akademiska sjukhuset i Uppsala med 8.400 anställda och en omsättning på 6,1 miljarder kronor är ett av landets största universitetssjukhus. Verksamhetsområdet Medicinsk teknik, sjukhusfysik och it - MSI, verkar inom Landstinget i Uppsala län för att betjäna patienten genom att stödja de medicinska och administrativa verksamheterna. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller verksamhetens IT-stöd och medicintekniska utrustningar. Verksamhetsområdet består f n av ca 190 medarbetare fördelade på tre avdelningar: IT, Sjukhusfysik och Medicinsk teknik.

Akademiska sjukhuset söker för en tillsvidaretjänst en systemtekniker som kan lagring och backup.

Arbetsuppgifter

IT-avdelningen består av grupperna IT infrastruktur, IT Arbetsplats och IT Verksamhetsstöd. Avdelningen är sammansatt av medarbetare med skiftande kompetens som spänner över ett systems hela livscykel. It-stödet är idag en viktig del av landstingets verksamhet. Nu behöver vi förstärka med en Systemtekniker på heltid inom IT Infrastruktur på Akademiska sjukhuset.

Primärt kommer du att arbeta som systemtekniker med drift och underhåll av vår lagrings- och backupmiljö. Vi söker dig med en bred teknisk kompetens, du får gärna ha erfarenhet från arbete med IBM SVC och TSM. Arbetsuppgifterna är inriktade på förebyggande underhåll, felsökning och drift av system.

Systemen vi underhåller och stödjer har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. I tjänsten ingår beredskap. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Samarbete över avdelnings- och gruppgränser är en självklarhet. För den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.

Inom landstinget arbetar vi huvudsakligen i en Windowsbaserad miljö. Även på serversidan arbetar vi primärt med operativsystemen Windows Server men även Linux förekommer.

I arbetet ingår att:
 • utföra installationer och underhåll av system och applikationer
 • övervaka, felsöka och avhjälpa fel
 • ta fram och underhålla dokumentation
 • medverka vid utvärdering och införande av nya moduler/system
 • livscykelhantering
Utbildning/erfarenhet

Vi ser att du som söker har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och minst tre års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt vana av att läsa jobbrelaterad information på engelska och att få support på engelska. Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, service- och lösningsinriktad.

Krav:
 • minst ha gymnasieutbildning inom IT
 • arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • goda kunskaper om lagringssystem
 • goda kunskaper om backup och arkiveringslösningar
 • kunskaper om datakommunikation
 • kunskaper om Windows server operativsystem
 • du har erfarenhet av projektarbete
 • förutom svenska talar och skriver du engelska
 • du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
Meriterande:
- erfarenhet av lagringssystem från Hitachi HDS, HP, IBM eller NetApp
- erfarenhet av Tivoli Storage Manager (TSM)
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Rätt person på rätt plats. Det är vår kärnkompetens. Och vi har hunnit bli riktigt bra på det efter att vi ända sedan 1989 har försett företag och organisationer med nya medarbetare, såväl tillfälligt och permanent. Vår långa erfarenhet har gjort att vi verkligen kan vårt jobb. Genom att vi ständigt vässar våra arbetsmetoder och processer får du alltid hög kvalitet i allt vi gör. Vår erfarenhet märker du också på att vi är snabba och att du får medarbetare som kan börja jobba hos dig direkt.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Idag
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Support
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga