Förenade Care · Publicerad 12 okt

OMRÅDE

Uppsala hemvård

Yrkesinrikning

Undersköterska/vårdbiträde

Antal som ska anställas

1st

Beskrivning av verksamheten

Förenade Care AB, Uppsala hemvård bedriver hemvård på uppdrag av Uppsala kommun och erbjuder personer vård och omsorg i deras hem utifrån socialtjänstlagen samt hälso- och sjukvårdslagen. Hemvårdsgruppen "Idun" är specialinriktad mot personer med demenssjukdomar och arbetsgruppen kommer ständigt att utvecklas inom detta område. Vi arbetar utefter de Nationella riktlinjerna för vård och omsorg vid demenssjukdom, där den personcentrerade omvårdnaden har hög prioritet.

Vi utgår från centrala Uppsala, och hos oss arbetar engagerad och noggrann personal med olika kompetens. Vårt team består av undersköterska, vårdbiträde, planerare, distriktssköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, enhetschef och verksamhetschef.

Vi arbetar utifrån vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service.

Arbetsuppgifter

Som undersköterska/vårdbiträde hos oss kommer du att självständigt utföra omsorgsarbete utifrån kundens önskemål, i enlighet med gällande biståndsbeslut med fokus på kvalitet. Som kontaktperson jobbar du med att utforma genomförandeplaner utefter biståndsbeslut och ett personcentrerat förhållningssätt. Du kommer att delta i möten som en del av ett team kring kund och på schemalagda arbetsplatsträffar. Under ditt arbetspass gör du ett antal kundbesök där du bland annat kommer att utföra personlig hygien, påklädning, lättare matlagning samt promenader och annan social samvaro. Du kommer även utföra delegerade arbetsuppgifter från legitimerad personal.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska samt har erfarenhet och ett intresse av att arbeta inom äldreomsorgen med personer som har en demensdiagnos. Har du annan utbildning som exempelvis Silviasyster eller värdegrundsledare är detta meriterande. Då vi arbetar med personer med demenssjukdomar och många någon gång under sin sjukdom drabbas av BPSD. Därför är genomgången administratörsutbildning i BPSD meriterande.

Arbetet kräver att du är bra på att skapa relationer och har en god social förmåga. Vi ser också att du är ansvarstagande och noggrann och ser till den enskildes behov. Du vill göra skillnad, vår målsättning är att ge stöd och förgylla vardagen för våra kunder och vi ser att du spelar en stor roll i detta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är bra på att samarbeta, har ett gott bemötande samt kan anpassa dig till både nya situationer och människor.

Krav

För att kunna dokumentera i vårt databaserade journalsystem behöver du behärska svenska i tal och skrift samt ha viss datorvana.

Du ska kunna cykla och gärna ha B-körkort.

Genomgången nätbaserad utbildning i Demens ABC - plus hemtjänst. Utbildningen hittas på www.demenscentrum.se

Arbetstid/varaktighet

Vikariat med möjlighet till förlängning.

Schemalagd arbetstid dag/kväll och vardag/helg.

Lön

Enligt överenskommelse, kollektivavtal finns.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum

2016-10-30

intervjuer sker löpande

Kontaktperson

Sofia Björkman Alex

Enhetschef

0739 015724

sofiaba.uppsala@forenadecare.com

Jenny Lindfors

Planerare

0737 48 05 41

jennyl.uppsala@forenadecare.com

Utdelningsadress

St. Olofsgatan 11

Postnummer

753 21

Postort

Uppsala

Kommun

Uppsala

LÄN

Uppsala
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga