Försvarsmakten · Publicerad 12 okt

Luftstridsskolan i Uppsala söker Miljöhandläggare, civil befattning

Beskrivning av befattningen
Miljöhandläggaren är placerad vid Flottiljstaben vid Luftstridsskolan och arbetsleds av miljösamordnaren. I rollen som miljöhandläggare stödjer du verksamheten med specialistkompetens inom miljö- och hälsoskyddsområdet kopplat till bland annat tillstånds- och anmälningspliktig miljöfarlig verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär handläggning av ärenden inom miljöbalkens område samt miljödelarna inom förbandets verksamhetsledningssystem. Som handläggare arbetar du med miljöbedömningar, utredningar, riskanalyser, uppföljning av verksamheten samt genomförande av miljöutbildning. Du kommer även att arbeta med upprättande och införande av rutiner och instruktioner kopplat till Försvarsmaktens Miljöledningssystem samt delta i förberedelser av övningar.

Kompetensprofil
För tjänsten krävs:
  • akademisk examen om minst 120 p (180 hp) med miljöinriktning, naturvetenskap, teknisk, miljöjuridisk eller motsvarande högskoleutbildning
  • goda kunskaper i miljölagstiftningen gärna med tillämpning vad gäller miljöfarlig verksamhet
  • du skall också ha goda kunskaper inom miljövetenskap, miljöskyddsteknik och gärna miljöledningssystem
  • goda kunskaper i svenska och engelska
Meriterande
  • arbetslivserfarenhet inom kvalificerat miljöarbete och erfarenhet av arbete med miljöledningssystem
  • vi ser gärna att du har erfarenhet av att delge din miljökunskap för andra
  • erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten
Personliga egenskaper
Vi söker en engagerad medarbetare som är strukturerad, prestigelös och duktig på att uttrycka sig i tal och skrift. Arbetet ställer krav på att du kan arbeta självständigt men även tillsammans med andra då du kommer att arbeta i stabsmiljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten kräver:
  • god datavana
  • B-körkort
Arbetsort Uppsala. Befattningen kan medföra utbildning på annan ort samt resor i tjänsten.

Anställning
Tillsvidareanställning, heltid, 6 månaders provanställning tillämpas. Befattningsnivå Civil tjänsteman.

Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Lön
FM tillämpar individuell lönesättning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Miljösamordnare Borka Medjed Hedlund, tfn 018-19 68 16 eller 018-070-336 37 20.

För frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-generalisten Kerstin Höög Thomsen, tfn 018-19 69 66 eller 070-921 04 33.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-28. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet beskriver du varför du söker befattningen.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga