Försvarsmakten · Publicerad 14 jan 2020

Försvarshälsan Uppsala söker psykolog

Försvarshälsan är en intern företagshälsovård för Försvarsmaktens anställda. Försvarshälsan ansvarar för företagshälsovård för anställd personal, hälso- och sjukvård för elever och rekryter samt sjukvårdsberedskap vid militära övningar och insatser. Vid försvarshälsan arbetar läkare, sjuksköterska/företagssköterska, psykolog, sjukgymnast/ergonom, hälsopedagog, arbetsmiljöingenjör och medicinsk sekreterare.

Du kommer att arbeta för Luftstridsskolan och tjänstgöra som psykolog vid Försvarshälsan i Uppsala med mottagning vid Uppsala garnison, Ärna. På Uppsala garnison finns fler förband bland annat Flygstaben, och Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum som Försvarshälsan stöttar. Luftstridsskolan har verksamhet på flera platser i landet.

Arbetsuppgifter

Psykologens arbete inom Försvarshälsan innefattar psykosociala arbetsmiljö- och hälsofrågor på individ-, grupp-, och organisationsnivå med ett promotivt, preventivt och rehabiliterande arbetssätt. Detta innebär bl a stress- och konflikthantering, kris- och stödsamtal, handledning av chefer och medverkan vid rehabiliteringsutredningar. I arbetsuppgifterna ingår även kortare behandlingar, utbildningsinsatser och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
 • Leg. Psykolog.
 • Den arbetspsykologiska erfarenheten ska motsvara minst 3 års yrkesverksamhet.
 • Klinisk erfarenhet, inriktning kognitiv beteendeterapi är ett krav.
 • Körkort lägst B.
Meriterande utbildning/kunskap
 • Genomförd värnplikt och/eller tidigare erfarenhet av tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av företagshälsovård
 • Erfarenhet av att arbeta i multiprofessionellt team
 • Kunskap om ledarskap och organisationsutveckling
Personliga egenskaper

Du behöver vara serviceinriktad, samspelande, flexibel och initiativtagande för att kunna möta de behov som uppstår i vår verksamhet. Du förväntas även vara självgående i din tjänsteutövning, samtidigt som god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten. Då krigsplacering ingår i tjänsten krävs en god fysisk kondition.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
 • Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
 • Tjänsten är en heltidsanställning (40h/v, dagtid måndag-fredag).
 • Placering i Uppsala, tjänstgöring vid annan ort kan förekomma.
 • Tillträde enligt överenskommelse.
 • Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy.
Kontakt

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Madeleine Pihlgren psykolog Försvarshälsan, 070-690 83 78
Helena Eriksson, chef Försvarshälsan Uppsala, 070-965 07 49

Fackliga representanter

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75
OFR/S vx tfn 0171-15 70 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-10.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga