IP-only · Publicerad 2 juli 2020

Är du en Financial Controller idag som vill ta steget till koncernnivå? Vill du ha en bred roll som innebär ett stort eget ansvar och där du kontinuerligt får driva utvecklingsarbete och projekt? Lockas du av att komma till ett tillväxtbolag där det händer mycket och där du får vara med och påverka? Då är rollen som Group Financial Controller på IP-Only något för dig!

Detta söker vi
Till IP-Only söker vi nu en driven Group Financial Controller som kommer att vara huvudansvarig för att planera, koordinera och genomföra den interna affärsstödjande rapporteringen. Du ansvarar för att rapporteringen håller en hög kvalitet och är den som kontinuerligt arbetar med att utveckla de rutiner och processer som behövs för att hålla en hög standard. Du kommer att ha en bred roll, som i vissa fall innebär en stödjande roll och i andra fall ett huvudansvar inom områden såsom budget, prognos, uppföljning och analys.

Rätt person kommer även ha möjlighet att vara involverad i bl a M&A-processer, integrationsprojekt, skattefrågor, m.m. Beroende på intresse och erfarenhet!

IP-Only ägs av EQT och är inne i en stor expansion då det händer mycket inom bolaget. Därför passar rollen extra bra för dig som gillar att arbeta med att utveckla processer och rutiner i en snabbrörlig organisation. Du ingår i ett Finance Control team bestående av 27 medarbetare och du rapporterar till Head of Financial Control. Rollen är placerad på IP Onlys kontor i Uppsala, som är centralt placerat ett stenkast från Uppsala centralstation.

Dina arbetsuppgifter
Som Group Financial Controller kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bl a vara följande:
  • Ansvara för planering, koordinering och genomförande av den interna affärsstödjande rapporteringen
  • Kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete inom Finance, bl a digitaliseringsarbete kring budget-, prognos- och rapporteringsprocessen
  • Delaktig i budget- och prognosarbete, där du även kommer ha huvudansvar för vissa delar i processen
  • Analys och uppföljning av finansiellt utfall
  • Kommunicera med organisationen kring budget, utfall och kostnadskontroll
  • Besvara ad hoc-frågor (från exempelvis ägare och banker)
  • Agera stöd och bollplank till Accounting inom relevanta områden
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har en förståelse för grunderna inom redovisning och har troligtvis en bakgrund som revisor eller redovisningsekonom. Vi tror att du i dagsläget arbetar som Financial Controller, och har i denna roll drivit diverse förändringsprojekt och varit med och implementerat nya strukturer och processer för att bl a stödja den interna rapporteringen. Då IP-Only är ett snabbrörligt bolag tror vi att du har tidigare har arbetat i en liknande miljö och att du verkligen trivs med att vara i ett sammanhang där det händer mycket!

Du som person
För att passa i rollen som Group Financial Controller är det viktigt att du är driven och har en stark leveransförmåga. Du trivs med att ta ett stort eget ansvar! Då rollen kommer innebära mycket utvecklings- och förändringsarbete så passar rollen dig som är öppen, nyfiken och som gillar att arbeta med problemlösning.

Då IP-Only har en snabb utvecklingstakt söker vi en person som är bra på att skapa strukturer i en föränderlig miljö. Du har förmågan att se samband, fånga fragment och skapa ett mönster. Vidare kommer rollen innebära många kontaktytor såväl inom Finance som med ägare och externa intressenter varmed det är viktigt att du kan bemöta olika typer av personer. Du är trygg i dig själv och har lätt för att bygga nätverk och involvera andra.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar IP-Only med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
IP-Only är norra Europas ledande leverantör av nätverksinfrastruktur och nätnära tjänster. Med utgångspunkt i vårt stabila fibernät utvecklar vi produkter och lösningar som kopplar upp och ihop Sverige och Norden med all världens möjligheter.

Vår passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos oss får våra kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen och där du kan påverka. Vi växer så det knakar och i dagsläget är vi ca 700 medarbetare med huvudkontor i Uppsala. Läs mer om företaget på www.ip-only.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller , Revision

Inga fler liknande jobb tillgängliga