Lightlab · Publicerad 17 sept

LightLab Sweden AB utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar. Företaget är börsnoterat på NASDAQ First North Stockholm.

Om Lightlab

LightLab utvecklar en ny innovativ chip-teknik för UV-desinfektion av luft, vatten och ytor. Produkten röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av tekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Vi behöver nu ytterligare förstärka vår utvecklingsorganisation och söker därför en utvecklingsingenjör.

LightLab är ett företag med platt organisation, korta beslutsvägar och prestigelös atmosfär. Vi vill ge dig en spännande tjänst med entreprenörskap, frihet under ansvar och möjlighet att utvecklas med företaget i en dynamisk kultur.

Företagets verksamhet är förlagd till Uppsala Business Park och LightLab's organisation består idag av 15 personer.

Tjänsten

Den aktuella tjänsten fokuserar på vidareutveckling av LightLab's katoder med nanostrukturer, en nyckeldel i vår teknologi. som omsätts i praktisk utveckling med stort fokus och högt tempo.

Tjänsten innefattar:
  • Att delta i och accelerera den fortsatta utvecklingen av LightLab's nanoteknologi med avseenden på teknik, tillverknings-processer och produkt
  • Att fortsätta utveckla katodtekniken vidare till storskalig produktionsteknik för LightLab's UV-chip
  • Optimering av prestanda, produktkostnad och producerbarhet
  • Delta i definition, specifikation och upphandling av produktionsutrustning
  • Eget arbete i vårt lab med framtagande och utvärdering av prototyper och analys av resultat
  • Förstärka bolagets kompetens nanoteknik och oorganisk kemi
Kvalifikationer

Du är civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot kemiteknik, oorganisk kemi eller materialteknik.

Du är fokuserad, analytisk och drivande och har gärna några års erfarenhet från industriell utveckling av tillverkningsprocesser och produktutveckling. Det är meriterande om du tagit del av produktutvecklingens alla steg fram till produktlansering. Du har erfarenhet av att arbeta i en projektdriven organisation.

Tjänsten kräver att du är strukturerad, metodisk och planerande. Du kommer att ingå i ett växande utvecklings-team - du har därför förmåga att kommunicera resultat, lyssna och diskutera kring dessa. Du har också förslag kring nästa steg i arbetsprocessen och ser en väg framåt mot givna mål.

Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor, kunder och leverantörer. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga