Poolia Ekonomi · Publicerad 21 mars

Österby Gjuteri är i en expansiv fas och för att stärka upp deras organisation söker vi nu en operativ Ekonomichef på 75-100%. Hos Österby Gjuteri arbetar det cirka 80 personer i olika roller och din närmaste kollega kommer att vara företagets ekonomiassistent som du även kommer att ha ansvar för.

Tjänsten kommer inledningsvis att vara en konsulttjänst där du blir anställd som konsult via Poolia. Önskad start är så snart som möjligt och kommer sedan att fortlöpa i cirka sex månader med mycket goda chanser att på sikt bli anställd direkt hos kund.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan det att ansökningstiden har gått ut.
Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som Ekonomichef hos Österby Gjuteri kommer ditt primära arbetsfokus ligga på den löpande bokföringen där du i allra högsta grad kommer vara delaktig i det operativa arbetet. Till din hjälp kommer du att arbeta tillsammans med företagets ekonomiassistent och det är ni två som kommer utgöra Österby Gjuteris ekonomiavdelning.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter som Ekonomichef kommer bland annat, men ej uteslutande att vara:
  • löpande redovisning
  • månadsbokslut
  • analyser och kostnadsuppföljningar
  • likviditetsprognoser.
Du kommer även att vara en del av företagets ledningsgrupp. I din roll kommer det även att ligga att driva, samordna och följa upp företagets ekonomiska processer och även att vara ansvarig för kontakten med företagets inhyrda IT-konsult.

Utbildning/erfarenhet

Vi ser att du som söker minst har några års erfarenhet av redovisning och bokslut samt gärna tidigare erfarenhet av självständigt ekonomiansvar där löpande redovisning har ingått. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är flytande i såväl tal som skrift i svenska samt goda kunskaper i engelska språket.
Du är nytänkande och analytisk med en prestigelös inställning då arbetsuppgifterna varierar mellan högt och lågt. Du är bra på att samarbeta och bidrar till en god arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
31 mars
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Ekonomichef
Rekryteringen hanteras av
Poolia