SJR IT · Publicerad 29 mars 2021

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Vi står inför ett spännande utvecklingsarbete där vi vill implementera moderna, kostnadseffektiva digitala lösningar som gör att vi ligger i framkant inom vår bransch.

Om rollen
Vi söker nu dig som vill vara med i arbetet med att driva Medborgarskolans utveckling av IT framåt. Du behöver trivas med att snabbt växla mellan strategiskt och operativt arbete. Vår IT-chef ska kunna knyta IT-funktionen tydligt till de strategiska målen med verksamheten och framförallt kunderna och användarnas behov. En viktig del av arbetet är att säkerställa en högkvalitativ förvaltning och support av befintlig IT-miljö och systemflora.

Till ditt stöd kommer du att ha sex medarbetare samt ett nära samarbete med övriga medarbetare inom Medborgarskolans IT-organisation. IT-organisationen är ansvarig för support, val av IT-produkter och -tjänster samt implementering av valda IT-produkter och -tjänster. IT-miljön driftas av en extern leverantör. IT-funktionen ansvarar också för utbildning, stöd och samordning kring Medborgarskolans utbildningsplattform, två av IT-funktionen medarbetare arbetar med dessa frågor.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att
  • På uppdrag av förbundsledningen, i nära samverkan med kansliets ledning och våra åtta självständiga regioner samordna Medborgarskolans utveckling av IT- och telefoni.
  • Utifrån verksamhetens behov med deltagare och kunder i fokus, ta fram underlag för strategiska val av system m m inom IT- och telefoniområdet samt förhandla avtal och genomföra centrala upphandlingar med leverantörer.
  • Arbeta med roadmap för utveckling och förvaltning av de nationella IT-systemen för att på sikt utveckla Medborgarskolans nationella IT-strategi. Arbetet med IT-strategin sker i samarbete med förbundsledningen och våra regioner.
  • Vara en partner till verksamheten avseende teknisk kompetens i allt från installationer till val av IT-produkter och -tjänster.
  • Driva utvecklingsprojekt för effektiv IT-användning & digital transformation.
  • Övergripande samordningsansvar för IT-organisationen nationellt inom ramen för Medborgarskolans federativa struktur.
  • Arbetsledning av projektledare för samordning av digital folkbildning.
  • Personal- och budgetansvar för IT-funktionen vid förbundskansliet.
  • Kontaktperson för leverantörer av nationella IT-system och IT-system för kansliets verksamhet.
Du kommer också att ingå i förbundskansliets ledningsgrupp.

Din profil
Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samverka för att nå resultat. Du har ett prestigelöst arbetssätt. Erfarenhet från ideell eller annan organisation med federativ karaktär är en merit.

Du har flerårig erfarenhet från ledande befattning inom IT-området med budget- och personalansvar. Du har arbetat med förhandling och upphandling samt med analyser, implementering och uppföljning av IT-produkter och -tjänster. Du har även erfarenhet av utveckling, implementering och uppföljning av IT-strategier.

Vi tror att du har en akademisk bakgrund med inriktning på data-och/eller systemvetenskap.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde snarast.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta Christine Stamfeldt 0704 715916, christine.stamfeldt@sjr.se alternativt Fredrik Svensson 0768 559694, fredrik.svensson@sjr.se

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-04-18. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening.
Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR har varit verksamma sedan 1993 och fokuserat på att hjälpa kunder att hitta rätt kompetens enligt behov samt att erbjuda kandidater spännande nya utmaningar. SJR IT är ett bolag inom SJR koncernen som är specialiserat på IT och digital transformation.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
IT-Chef
Visa var

Inga fler liknande jobb tillgängliga