Statens Fastighetsverk · Publicerad 14 jan

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

SFV Uppsala förvaltar statliga byggnader i norra och mellersta Sverige. Slott, residens, universitetsbyggnader, fästningar mm ingår i fastighetsbeståndet. Som exempel kan nämnas Skokloster slott, Residenset i Luleå, Carolina Rediviva i Uppsala, Vaxholms kastell och Roma kungsgård på Gotland. Inom SFV Uppsala arbetar ca 20 medarbetare och vårt kontor finns i Uppsala.

Värdesätter du att arbeta med unika byggnader som har en historia? Uppskattar du äldre byggnader med ny teknik? Då kan just du vara den person vi söker.

Din roll
Du är, i nära samarbete med tekniska förvaltare, driftansvarig för ett antal byggnader. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är tillsyn och skötsel, felavhjälpande underhåll, mediauppföljning, driftoptimering, systematiskt brandskyddsarbete samt medverkan i projekt. Utöver ovanstående ingår även att ansvara områdesövergripande för vissa arbetsuppgifter.

Din Profil
Vi söker dig som är utbildad inom drift eller motsvande alternativt har du skaffat dig likvärdig kompetens i arbetslivet som hantverkare. Du får gärna ha några års erfarenhet från rollen som drifttekniker i fastighetsbolag eller liknande men är du nyutbildad är det inget hinder. Du får gärna ha ett stort intresse för arbete med energioptimering. Du tycker om att arbeta med människor och erfarenhet från arbete med VVS-system, styr- och övervakningssystem eller som installationselektriker är meriterande. B-körkort krävs.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att svenskt medborgarskap är ett krav.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss då du är vårt ansikte utåt. Som person är du lugn och trygg med en positiv grundsyn. Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Lösningsorienterad och ansvarstagande är andra egenskaper som stämmer in på dig som person. Att arbeta i kultur-historiska miljöer är något du värdesätter och du har förståelse för de speciella krav som ställs. Nöjda kunder är viktigt för oss och därför är det självklart för dig att arbeta kundorienterat och ha täta kontakter med hyresgäster, kollegor och entreprenörer.

Mer information
SFV tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Sista ansökningsdag är 2019-01-28 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Mathias von Schlieben

Fastighetschef

010-478 78 15

Jerry Andersson

Driftledare

010-478 78 36
+ Läs mer om jobbet

Inga fler jobb från Statens Fastighetsverk tillgängliga