Trafikverket · Publicerad 11 sept 2019

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos oss gillar du att arbeta mot mål och tydliga resultat. Du jobbar tätt ihop med en projektingenjör och ansvarar för ett eller flera väg- och/eller järnvägsprojekt vilket innebär hela kedjan från planering, budget, avtal till genomförande och uppföljning. Du leder en eller flera projektgrupper bestående av specialister, konsulter och entreprenörer och du samarbetar med olika parter och intressenter under projektets skeden.

Vi har en stor variation av projekt både inom väg och järnväg och vilka projekt man ansvarar för kan variera över tid såsom:
 • Miljöåtgärder där vi säkrar upp att djurlivet inte påverkas av vår infrastruktur
 • Broar som behöver rustas upp och i vissa fall helt bytas ut
 • Upprusta sträckor av vägnätet så att det klarar tunga transporter och framkomlighet
 • Trafiksäkerhetsprojekt i form av mitträckesåtgärder, breddning eller annat.
Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas, både genom ökat ansvar i form av olika komplexa projekt, men även i din yrkesroll. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Som stöd i din kompetensutveckling finns också ett sammanhållet program för projektledare med erfarenhetsutbyten och utbildningar. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig i din roll som vår verksamhet. Inom Trafikverket finns också goda möjligheter om du, på sikt, vill utforska nya områden och roller.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom bygg- och anläggning eller annan utbildning kompletterad med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig;
 • har erfarenhet av att leda projekt;
 • har arbetat med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning;
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift;
 • har körkort för personbil.
Det är meriterande om du
 • har lett geografiskt utspridda projektgrupper på distans
 • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och tillsammans med andra driver du utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.
  Svenskt medborgarskap är ett villkor för vissa tjänster i Trafikverket, eftersom vissa anställningar är placerade i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

  Resor i tjänsten kan förekomma.

  Intervjuer kommer att hållas vecka 39-40.

  Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för vårt första urval.

  Ansökan
  Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

  Ansök senast
  Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-19

  Upplysningar

  Rekryterande chef Jonas Hermanson
  0101233313

  SEKO Anna Carlsson
  0101236055

  ST Airi Larsson
  0101236243
  + Läs mer om jobbet

  Inga fler liknande jobb tillgängliga