IF Metall · Publicerad 13 sept 2019

Vill du vara en del i arbetet med en tryggare arbetsmarknad för IF Metalls medlemmar? IF Metall söker nu en lokal ombudsman med ett starkt intresse för förhandlingar och organisering till en tjänst med placering på avdelningen i Värnamo.

Arbetsuppgifter
Avdelningen företräder och bevakar medlemmarnas intressen inom flera olika områden såsom löner, anställningsvillkor, arbetsmiljö- och försäkringsfrågor Avdelningen består sammanlagt av tio medarbetare som arbetar som ombudsmän, administratörer och a-kassehandläggare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att bedriva förhandlingsstrategiskt arbete, ge arbetsrättslig rådgivning och att företräda medlemmar i förhandling, avtalsteckning och tvister. I rollen svarar du även för att rekrytera medlemmar, förtroendevalda, bilda klubbar, stödja, bygga upp verksamhet och att stärka organisationen.

Som ombudsman arbetar du med ett starkt engagemang, på uppdrag av avdelningsstyrelsen, för medlemmarnas intressen. Vidare sträcker sig ansvaret över samtliga kollektivavtalsområden som finns i regionen. Du svarar självständigt för förhandlingar och medlemsärenden och ger ett löpande stöd till medlemmar och förtroendevalda, i deras uppdrag. Rollen innebär att arbeta utåtriktat för att väcka intresse och engagemang för medlemskap och fackliga värderingar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av förhandling och organisering.

Du drivs av att arbeta med och för människor. Du har förmågan att arbeta utåtriktat. Är relationsskapande på så sätt att du tar kontakt med andra för att bygga nya relationer eller att stärka befintliga. Du driver nya initiativ inom ramarna för ditt eget arbete. Du tar arbete och prestation på allvar och prioriterar att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt.

Du har en utvecklad prioriteringsförmåga på så sätt att medlemmen alltid får besked och hjälp så snabbt som möjligt. Du har även förmågan att anpassa ditt beteende efter nya omständigheter.

Du är positiv och har en god samarbetsförmåga och du delar ansvar för mål och hjälper till på det sätt som behövs för att gruppen ska prestera.

För att bli aktuell för denna tjänst delar du arbetarrörelsens värderingar och de värderingar som IF Metall har: en feministisk syn och verkar för rättvisa, jämlikhet och jämställdhet. Du har som lägst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och du har en god digital kompetens. Då resor förekommer i tjänsten är B-körkort ett krav.

Organisationen eftersträvar mångfald och värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Övrig information
Tillsvidareanställning och tjänstgöringsgrad, heltid
Tillträde efter överenskommelse, löne- och anställningsvillkor är enligt våra avtal för lokal ombudmän.

Kontaktpersoner
För ytterligare information om tjänsten, kontakta avdelningsordförande, Besim Matoshi på telefon 0370-37 18 42 eller HR-generalist Linda Sjögren, förbundskontoret på telefon 08-786 81 90.

Sista ansökningsdag är den 30 september 2019. Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 sept 2019
Ort
Värnamo
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga