Ravema · Publicerad 12 jan

LMT Group är en stark länk mellan bolagen som består av Ravema och Din Maskin med verksamhet i Sverige, Norge och Finland. Ravema och Din Maskin är ledande inom sin genre och levererar produktionslösningar genom maskiner, verktyg, service och förnödenheter till nordisk industri.
LMT Group ägs av Liljedahl Group som är en familjeägd bolagsgrupp med 7st innehav som bygger på långsiktigt och engagerat ägande.

Arbetsuppgifter

Vi söker en HR-chef till bolagen inom LMT Group, Ravema och Din Maskin. Rollen innebär det övergripande ansvaret för HR-verksamheten i samtliga bolagen i Sverige, Norge och Finland och att säkerställa en optimal funktion, rollen kan också innebära HR-arbete för andra bolag inom Liljedahl Group.

Tjänsten som HR-chef är en stödfunktion till bolagens chefer inom det strategiska HR arbetet med syfte att attrahera, utveckla och få medarbetarna inom organisationen att utvecklas. Vidare ansvarar du för alla processer med bland annat framtagning och utveckling av policys och planer. Du arbetar med rekrytering, utbildning, strategisk kompetensförsörjning, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor och övriga förekommande arbetsuppgifter inom området. En del uppföljning av statistik, fackligt arbete och förhandlingar förekommer i din roll.

Du kommer även att arbeta med employer branding och tillsammans med marknad utveckla en kommunikationsplan i syfte att nå ut med vårt budskap till rätt målgrupper.

Vi söker

Vi tror att du har högskoleutbildning inom HR och bred erfarenhet av både strategiska och operativa personalfrågor. Troligtvis har du flera års erfarenhet av självständigt personalarbete. Du har ett stödjande och konsultativt förhållningssätt mot cheferna. Du är även informativ och serviceinriktad mot övriga medarbetare i organisationen.

Som person har du en positiv grundinställning, du är utåtriktad, lyhörd och har en god förmåga till helhetssyn. Du är professionell, strukturerad och noggrann, administrativt stark och trivs med att arbeta serviceorienterat. Vidare är du flexibel, drivande, handlingskraftig och tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Affärsmässighet och hög integritet är egenskaper som vi värderar högt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete med möjlighet att påverka och bidra till koncernens positiva utveckling.

Bolag och ägare

Ravema - Ledande Partner till nordisk industri

Industrin i Norden ligger mycket långt fram och Ravema är kundens partner att öka konkurrenskraften, effektiv produktionsutrustning kommer även i framtiden vara en mycket viktig del av industrins produktivitetsökningar. Ravema levererar hög¬presterande verktygsmaskiner, automation, mätmaskiner, service, verktyg och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge. Ravema grundades redan 1912 och har genom sin långa marknadsnärvaro, höga tekniska kompetens och agenturer för världsledande leverantörer byggt ett starkt varumärke. Ravema's huvudkontor ligger i Värnamo, strategiskt placerat mitt i södra Sverige där också företagets unika Teknikcenter (ca 4 000 m2) finns med utställning av maskinnyheter och övriga produkter året om, norska Ravema AS har sitt kontor i Drammen med filial/ Democenter i Stavanger. I Finland ligger kontoret i Tammerfors och där levererar Ravema framförallt verktyg och industriförnödenheter men också mätmaskiner. Ravema omsätter ca 550 MSEK och har cirka 125 anställda. www.ravema.se

Din Maskin
"Den mänskliga resursen" är Din Maskins röda tråd. Företaget förmedlar bland annat stansmaskiner, bockautomater, kantpressar och gradsaxar. När det gäller produktionsutrustning för plåt har Din Maskin i Värnamo det mesta. Men det är inte enbart högteknologi och maskinell prestanda som företaget förmedlar. När Din Maskin presenterar sig sker det med tillägget - "en mänsklig resurs". Effektiv plåtproduktion handlar om så mycket mer än kallt stål. Det handlar också om relationer, kommunikation och kunskapsöverföring.
Din Maskin finns i Sverige och Norge med huvudkontoret i Värnamo, Ravema AS har sitt kontor i Drammen. Din Maskin omsätter ca 200 MSEK har cirka 55 anställda. www.dinmaskin.se

Liljedahl Group
Liljedahl Group, är en familjeägd bolagsgrupp som bygger på långsiktigt och engagerat ägande, med starka verksamheter inom sex olika affärsområden inom industri och handel i Norden, övriga Europa och Kina. Alla bolag i Liljedahl Group har ledande positioner på sina marknader och representerar starka varumärken. Koncernen omsätter ca 10 miljarder kronor och har ca 1200 anställda. www.lmtgroup.se
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vi vet att framgångsrika företag byggs av ambitiösa människor. Människors drivkrafter, ambitioner och sammanhanget de hamnar i avgör vad de kan åstadkomma. Poolia hjälper varje år tusentals människor att göra karriär genom våra rekryterings- och uthyrningsuppdrag, både till privata företag och verksamheter inom den offentliga sektorn. Vi lägger dagligen upp både nya jobb och tips till dig som arbetssökande - gå in på poolia.se och sök jobb inom Administration, Ekonomi, HR och Lön, Sälj och Marknad, Life Science, IT, Engineering, Offentlig marknad och Executive Search.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
23 jan
Ort
Värnamo
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Rekryteringen hanteras av
Poolia

Inga fler liknande jobb tillgängliga