Trafikverket · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi och en av Trafikverkets resultatenheter. Våra 69 gula färjor genomför årligen 22 miljoner personresor och 12 miljoner fordonstransporter. Åtta av tio resande är nöjda med färjeresan. På uppdrag av Trafikverket trafikerar vi 38 färjeleder i det allmänna vägnätet samt tre leder på uppdrag av kommunala trafikhuvudmän. När vattnet fryser på våra färjeleder i norr svarar vi för drift och underhåll av upp till sju isvägar. Vårt huvudkontor ligger i Vaxholm, vi är knappt 500 tillsvidareanställda och omsätter årligen ca 740 miljoner kronor.
Redaktör, vikariat

Arbetsuppgifter
Är du en duktig skribent, som intresserar dig för sjöfart, samhällsfrågor, teknik, miljö och ekonomi? Åstadkommer du goda resultat i samarbete med frilansskribenter och grafiska formgivare? Vill du arbeta i Stockholms skärgård och resa över hela landet för att besöka våra färjor och våra medarbetare? Jobbar du effektivt, snabbt, engagerat och förankrat? Är du idérik, självständig och ansvarskännande? Då har vi rätt jobb för dig.
I den här tjänsten arbetar du som redaktör för Färjerederiets interna tidning Sjövägen och för vår webbplats. Sjövägen är den primära kanalen för att sprida kunskap och engagemang kring rederiets verksamhet. Du har ansvar för produktionen och till din hjälp har du fotografer och formgivare men det är du som driver jobbet genom hela kedjan från planering till redigering av text och bild, färdig produkt och distribution. Du följer regler och riktlinjer. Du arbetar aktivt med struktur, utveckling och uppföljning kopplat till målen för kanalen. Rederiet har en liten informationsfunktion och du tar ansvar för att din del av jobbet utförs i tid och med kvalitet. Goda utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Kvalifikationer
Utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller annan utbildning vi anser likvärdig. Minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. För tjänsten krävs B-körkort samt att du talar och skriver svenska flytande. Du behöver ha en god förmåga att sätta dig in i olika ämnen och verksamheter. För att lyckas i rollen behöver du vara en god skribent och dessutom ha goda kunskaper i Office-paketet. Kunskaper i EPI-server och enklare bildbehandling samt kännedom om hur en statlig myndighet arbetare, är meriterande. Vi värdesätter egenskaper som stresstålighet, kreativitet, samarbetsförmåga samt dokumenterad förmåga att kommunicera såväl skriftligt som muntligt.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-10-24

Upplysningar

Avdelningschef Ingrid Jarnryd
010-123 2652

ST Klas-Ove Kindlund
010-123 9890

Saco Erling Borg
010-124 1871

SEKO Åke Ottosson
010-124 2839
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
24 okt
Ort
Vaxholm
Anställning
Vikariat
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Journalistik

Inga fler liknande jobb tillgängliga