Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor · Publicerad 4 maj 2021

Arbetsuppgifter
Vi söker en erfaren utredare/analytiker med kvantitativ inriktning till avdelningen för utredning. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att arbeta med myndighetens utredningar inom ungdomspolitiken och politiken för det civila samhället. I utredningsarbetet ingår att ta fram och sprida kunskap om ungas villkor samt om villkoren för det civila samhället.

Inom båda politikområdena finns årligen återkommande rapporter och MUCF får även i uppdrag att genomföra särskilda utredningsuppdrag. Utredningsarbetet omfattar oftast både en kvalitativ och en kvantitativ ansats. Det kan handla om att planera undersökningar, att göra översikter av befintligt kunskapsläge, att sammanställa och analysera befintlig statistik samt att inhämta ny empiri genom utformning och genomförande av enkätstudier.

I anställningen ingår att såväl självständigt som i projektgrupp ansvara för utredningsarbete och kunskapsspridning. En viktig del är att föra dialog med berörda myndigheter, forskare och civilsamhällets organisationer.

Myndighetens kontor ligger i Växjö men på grund av rådande Covid-19 pandemi arbetar merparten av myndighetens medarbetare digitalt på distans. Vi tror på ett fortsatt framtida flexibelt arbetssätt med möjlighet att delvis arbeta på distans utifrån verksamhetens behov.

Kvalifikationer
Du ska ha examen från universitet/högskola med statistik och/eller kvantitativ metod som en del av din examen. Du ska ha arbetat med tillämpad statistik och kvantitativ metod och vara kunnig i SPSS, STATA eller motsvarande analysverktyg. Du ska i övrigt ha goda kunskaper i utredningsmetodik. I det ingår planering, utformning av myndighetens kvantitativa studier samt analys av ny och befintlig kunskap. Du ska ha erfarenhet av att kommunicera dina resultat på olika sätt och genom olika kanaler.

Det är meriterande om du har arbetat med kvalificerade analyser på ett stort statistiskt material, så som exempelvis större enkätundersökningar och registerdata. Flerårig erfarenhet av att ha arbetat med kvalificerad analys, policyrekommendationer och myndighetsstyrning inom offentlig verksamhet är meriterande.

Anställningen kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och i skrift. Samarbetsförmåga, noggrannhet och vana vid självständigt arbete är betydelsefulla egenskaper. Att vara flexibel och kunna arbeta långsiktigt samtidigt som du hanterar kortare uppdrag kommer att värderas högt. Du kan följa utredningsdirektiv samt genomföra och slutföra arbetet i tid. Du behöver kunna verka som generalist inom ett brett kunskapsfält snarare än som specialist inom ett snävare område.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och din förväntade förmåga att utföra arbetsuppgifterna väl.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-30

Referensnummer: 0578/21

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson

Sofia Zere
Avdelningschef
010-1601008

Facklig företrädare

Victoria Carlsson Wahlgren
Ordförande SACO
010-1601000

Jorge Maria Londoño
Ordförande ST
010-1601000

Övrigt
MUCF har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Som kandidat ansvarar du för att de lämnade uppgifterna är sanningsenliga och korrekta samt att de lämnas till MUCF senast 24.00 sista ansökningsdagen. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är en statlig myndighet som tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. På Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är ungas villkor och civilsamhällets förutsättningar i fokus. Här växer kunskap fram som beslutsfattare använder när de prioriterar insatser för unga och för civilsamhället. Vi sprider kunskapen i mötet med människor, på såväl nationell som europeisk nivå. Vi fördelar också statsbidrag som ger små och stora organisationer möjlighet att växa och utvecklas. Internationella bidrag ger kommuner och organisationer möjlighet att arbeta praktiskt med ungdomspolitik på lokal, regional, nationell och europeisk nivå och ger unga möjlighet att tillbringa upp till ett år utomlands som volontär.
Vi erbjuder en modern arbetsplats med viktiga uppdrag som engagerar oss och våra målgrupper. Här får du stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och som person tillsammans med dina kollegor som du hittar såväl på kontoret i Växjö som i övriga Europa.

Vi är en av Sveriges hbtq-strategiska myndigheter och arbetar aktivt med jämställdhetsintegrering. Vi har ett normkritiskt perspektiv och bedriver ett arbete för att motverka diskriminering bland unga.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 maj 2021
Ort
Växjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler jobb från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga