Royal Canin · Publicerad 17 juli 2020

Har du ett par års erfarenhet av att skapa goda försäljningsresultat och långsiktiga relationer? Letar du efter din nästa utmaning i en organisation där din personliga utveckling står i fokus? Vi hoppas du vill vara med och fortsätta växa med oss! Vi utökar vår svenska försäljningsavdelning och söker efter en ny engagerad kollega till rollen som Field Sales Representative inom SPT (specialized pet trade- zoo fackhandel). Detta är en möjlighet för dig som vill arbeta ute på fältet och bidra till att förstärka vår närvaro hos våra kunder genom att ge en bra upplevelse i kontakten med oss.

Om du har passion för djur, näringslära och försäljning kan du bli Royal Canins röst utåt för våra kunder. Du blir en del av ett multinationellt företag med fokus på att göra en bättre värld för katter och hundar!

Om tjänsten
Ditt huvudansvar som Field Sales Representative är att säkerställa försäljningstillväxt hos dina kunder och att de uppsatta finansiella målen inom ditt geografiska distrikt uppnås. Din region inkluderar städer som Linköping, Jönköping, Oskarshamn, Kalmar, Karlskrona, Värnamo, Växjö och Västervik (south-east). I din region driver du försäljningen inom kategorin katt och hund och arbetar aktivt för att bli dina kunders självklara samarbetspartner. Detta åstadkommer du genom att skapa relationer, vilket bygger på din närvaro i butiker samt att du lyckas förmedla Royal Canins långsiktiga strategi till kunderna.

I dina ansvarsområden ingår exempelvis att
 • Proaktivt arbeta med försäljning av Royal Canins produktsortiment inom kategorin katt och hund till butiker för att säkerställa en fortsatt försäljningstillväxt.
 • Underhålla och utveckla långsiktiga kundrelationer genom att vara en närvarande samarbetspartner på plats ute hos kunderna i enlighet med uppsatta rutiner och processer samt efter kundernas önskemål.
 • Fungera som ett säljstöd till kunderna genom att ge service och rådgivning samt se till att de får de produktutbildningar som behövs och efterfrågas.
 • Se till att Royal Canins produkter har den synlighet som önskas i butikernas hyllor.
 • Arbeta med försäljningsstatistik
 • Säkerställa att rätt kommunikationsmaterial avseende varumärkes- och produktinformation finns tillgängligt för slutkonsumenterna i butiker.
I denna roll rapporterar du till Sales Manager SPT och utgår från ditt hemmakontor. Beroende på din utgångspunkt i regionen kommer rollen att innebära mellan 3-5 övernattningar i månaden.

Din bakgrund
 • För att trivas och bli framgångsrik i rollen tror vi att du har någon av följande bakgrunder; Antingen att du är en duktig säljare med intresse för nutrition och djurlära eller att du har en bakgrund inom djurvård som exempelvis djursjukskötare eller motsvarande med intresse för försäljning.
 • Det är en förutsättning att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat då majoriteten av den interna dialogen sker på engelska.
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av strategisk försäljning inom B2B och/eller FMCG.
 • Erfarenhet av att arbeta i butik där du samlat på dig kunskap i affärsmannaskap.
Du som person
Vi tror att du har passion för försäljning och att bygga långsiktiga relationer. Du har förmåga att skapa tillit och förtroende hos dina kunder och drivs av att se resultat och mäta effekterna av de aktiviteter du gör.

Eftersom du kommer att vara fältbaserad är det viktigt att du trivs med att arbeta självständigt och har förmåga att strukturera upp din vardag på ett effektivt sätt. Du strävar efter att utvecklas både personligt och professionellt och drivs av att få ta ansvar.

Vi verkar i en snabbföränderlig miljö där din flexibilitet och positiva inställning även blir av största vikt för att både trivas och lyckas i rollen.

Sist men absolut inte minst har du självklart precis som vi andra på Royal Canin ett stort intresse för katter och hundar!

Royal Canin erbjuder
Vi är ett företag som karaktäriseras av ett högt tempo och entreprenörskap. Det är kul att arbeta hos oss och du kommer att bli en viktig del i vårt team. Som en del av Royal Canin får du händelserika arbetsdagar där den ena dagen inte är den andra lik och du kommer att arbeta nära flera andra funktioner och roller inom bolaget. Arbetsmiljön är spännande och intensiv men kan också vara krävande, därför behöver du vara en person som motiveras av utmaningar.

Du kommer att ingå i en organisation som känner ett starkt engagemang för att skapa en bättre värld för katter och hundar. Som medarbetare får du möjlighet att påverka, din feedback är välkommen och du kommer att få kontinuerlig support för din egen personliga och professionella utveckling.

Royal Canin är en del av Mars Inc. Vi erbjuder en spännande och intressant roll med trevliga kollegor i en dynamisk och internationell organisation som satsar på sina anställda. Royal Canin är ett av de ledande företagen inom branschen och djurfodersindustrin.

Läs mer om oss här www.royalcanin.se and www.mars.com

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Roi Rekrytering. Frågor kring denna rekrytering ställer du till Sophie Olsson på 0709-594698, sophie.olsson@roirekrytering.se.

Du ansöker via formuläret i annonsen. Vi önskar få in din ansökan på engelska. Notera att vi inte tar emot ansökningar via email. Urvalet kommer att ske löpande då vi har som mål att hitta rätt person så snart som möjligt!

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Växjö
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Försäljning

Inga fler liknande jobb tillgängliga