Trafikverket · Publicerad 9 okt 2019

Arbetsuppgifter
I Distrikt Syd erbjuder vi nu en intressant chefsroll i en organisation som växer och utvecklas i snabb takt. Distriktet har en projektportfölj som omfattar både väg- och järnvägsprojekt och som sträcker sig från planeringsskede, produktion/byggande till överlämning och förvaltning. Genom att driva projekten med fokus på tid, kostnad och innehåll bidrar distriktet till att Trafikverket når sina mål för bland annat förbättrad kapacitet, säkerhet och punktlighet.

Enheten omfattar cirka 20 medarbetare, projektledare och projektingenjörer, ett antal resurskonsulter och en stor mängd kontrakt med våra konsulter och entreprenörer. Du kommer att ansvara för att projekten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt utifrån givna uppdrag och genom att vara en tydlig och kompetent beställare. Exempel på projekt som ligger på enheten är såväl mindre gång- och cykelvägar som motorvägsutbyggnad på E4 mellan Ljungby och Toftanäs och järnvägsprojekt på bland annat Kust till Kustbanan.

Att kunna bygga förtroendefulla relationer och hantera olika intressen är ett måste i en verksamhet som vår. Därför är ett aktivt arbete med samverkan internt och externt, t ex med leverantörer, kopplat med affärsmässighet viktigt för framgångsrika resultat. Centralt är också arbete med att utveckla enhetens verksamhet och säkra kompetensförsörjningen, som också är en naturlig del av distriktets och Investerings samlade arbete.

Som enhetschef rapporterar du till distriktschefen och ingår i distriktets ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning (minst 180hp alt. 120p) med inriktning teknik, ekonomi, samhällsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig ledarerfarenhet inom en större organisation, gärna under en period av snabb utveckling
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen alternativt erfarenhet av samhällsutveckling
  • har goda kunskaper i engelska
Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. För att trivas i rollen motiveras du av att leverera resultat som bidrar till att hela organisationen når sina mål och skapar nytta. Du skapar tillit, delaktighet och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och du drivs av utveckling och skapar en kultur av ständiga förbättringar. Du har förmågan att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Du är initiativtagande och självständig, ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Genom god samarbetsförmåga arbetar du för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för innovativa lösningar är en förutsättning för att lyckas och att driva samhällsutvecklingen.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-24

Upplysningar

Rekryterande chef Maciej Zakrzewski
0101237339

ST Airi Larsson
0101236243

SACO Lennart Askling
0101231508

SEKO Dennis Ryd
0101238466
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 okt 2019
Ort
Växjö
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar

Inga fler liknande jobb tillgängliga