Cranab AB · Publicerad 29 juni 2021

CNC-operatör/CNC tekniker till Cranab

Vi söker nu en CNC-Operatör/CNC-tekniker till våra fabriker i Vindeln.

Dina arbetsuppgifter

Som CNC-operatör på Cranab arbetar du med bland annat inkörningar, programändringar samt hantering av verktyg och skärdata för att optimera produktionen.

Våra produktionsmaskiner är:
  • Mazak VTC530, Mazatrol styrsystem.
  • Mazak Quick-Turn Nexus, Mazatrol styrsystem
  • FPT Verus 250, 2 st. som står mot varandra och utgör ett 12 m lång dubbelspindligt arborrverk som jobbar med varandra på våra störta produkter. Styrsystem Siemens 840D SL.
  • Niigata SPN701, 2 st. kopplade mot en FMS anläggning. Styrsystem Fanuc 18i
Vi har en egen fixturverkstad där vi tillverkar alla våra fixturer till produktionen. Där kommer du att ha en viktig uppgift att utveckla och underhålla våra bearbetningsfixturer. Även att programmera och tillverka fixturdelar/fixturer i våra produktionsmaskiner. På vår fixturverkstad har vi ett antal äldre manuella och styrda produktionsmaskiner.

En del av din anställning kommer att vara att täcka upp för ordinarie CNC-operatörers frånvaro på samtliga maskiner. Du kommer att få en gedigen upplärning på alla aktuella maskiner.

Vi jobbar aktivt med förbättringsarbete och det ingår därför i ditt arbete att löpande registrera och hantera eventuella avvikelser och att bidra till förbättringar i dialog med kollegor och chefer.

Du kommer att ha ett nära samarbete med Produktionstekniska avdelningen för att utveckla våra arbetssätt och processer samt med Konstruktionsavdelningen för utveckling av våra produkter.

Din profil

Vi ser att du som söker har blått kort för CNC alternativt många års erfarenhet av olika CNC-maskiner och styrsystem. Du har bred programmeringsvana samt erfarenhet av inkörning av nya produkter. Vi ser det som meriterande om du har en teknisk utbildning i grunden och har truck och traverskort. Erfarenhet av affärssystemet Monitor är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är engagerad och lösningsorienterad, samt att du har en god social- och kommunikativ förmåga. Vi värdesätter initiativkraft, lagspel, kvalitetsmedvetenhet och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald.

Din ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till lennart.engstrom@cranab.se senast den 15 augusti 2021. Ansök redan i dag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Produktionsteknisk chef Lennart Engström på 0933-145 61 eller lennart.engstrom@cranab.se.

Facklig representant för IF Metall är Elin Palmgren, 0933-135 35.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer info om oss hittar du på vår hemsida www.cranab.se

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt från säljare av rekryteringstjänster eller annonser.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Cranab AB är en världsledande leverantör av skogsmaskinskranar, gripare och kompletta busk- och vägröjningsmaskiner. Att ytterligare förstärka denna ställning och att etablera oss i samma position inom området timmerbils- och recyclingkranar är det mål vi nu strävar efter.

Cranab AB har idag ca 110 anställda och omsätter ca 250 miljoner kr. Våra två fabriker är belägna i Vindeln, 55 km från Umeå. Läs gärna mer på www.cranab.se
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga