Meritmind AB · Publicerad 6 sept 2019

Nu söker vi dig som har erfarenhet och kompetens att ta ansvaret för den svenska produktionsenhetens controllerfunktion och samtidigt vill använda din erfarenhet till att vara mentor för de medarbetare som ska ta över om några år. Uppriktigt sagt kan det vara rollen för dig som vill avsluta din karriär med några år i hetluften i en internationell industrikoncern med höga krav på produktion och berörda finansiella processer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen har du två fokusområden: Du ansvarar för den svenska enhetens finansiella rapportering, analyser, internkontroll och affärsstöd mm. Samtidigt är ditt mål att få hela teamet att växa i kompetens och ansvar, såväl genom ditt mentorskap som strukturerad kompetensutveckling.

Som controllerchef är du den svenska verksamhetens ekonomiansvarige. Eftersom stora delar av den löpande redovisningen utförs koncerngemensamt och inte inom enheten så ligger ditt teams ansvarsområden främst inom analys och processutveckling.

Du ingår i den svenska verksamhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har gedigen erfarenhet som redovisningschef eller controller i internationell miljö och produktionsverksamhet. Du har arbetat med såväl processutveckling som affärsstöd i verkstadsnära miljö under höga leverans- och kvalitetskrav.

Ledarskapet i rollen ser du som inspirerande. Eftersom du som person är tydligt resultatdriven vill du också kunna se att ditt team, med ditt stöd, kontinuerligt växer med sina uppgifter.

Utöver en god akademisk grund inom redovisning tror vi att dina tidigare erfarenheter fört med sig en stor vana och insikt i större ERP-system. Förmodligen har du varit i olika typer av kopplade analysapplikationer därtill.

Excel kan du inte leva utan och du är bekväm med engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ, tydlig och modig samt har stor integritet. Tack vare din långa erfarenhet inom redovisning och controlling har du en intuitiv handlingskraft och förmåga att förstå processer. Att leda och stötta andra är inget du lärt dig, det är något du har i dig.

Du vill alltid leverera. Det kravet ställer du på dig själv.

Vad erbjuder företaget dig?

Du kommer till ett företag med lång industrihistoria och inspirerande mål. Dina rapporteringsvägar liksom dina yrkesmässiga nätverk inom koncernen är internationella. Din seniora roll innebär ett stort inflytande i den svenska verksamheten.

I denna rekryteringsprocess samarbetar uppdragsgivaren med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2019. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Ekonomi, Ekonom, Business controller, Business control, Controllerchef, Controlleransvarig
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga