Nexer Recruit · Publicerad 29 juni 2021

Vill du ha en ny spännande utmaning i ditt liv?
I ett av världens säkraste land kan du kombinera din äventyrslusta och nyfikenhet med en ansvarsfull och utvecklande roll på Gulf Agency Companys huvudkontor, på plats i Dubai. GAC är ett globalt bolag med svenska rötter som funnits sedan 1956.

I rollen som Head of Group Digital Management agerar du strategisk partner till verksamheten och är därmed starkt bidragande till att ytterligare stärka GACs goda samarbeten och relationer med bolagen inom GAC Gruppen, medarbetare och andra sammarbetspartners.

Din vardag

Vi tror att din vardag blir helt annorlunda än den är idag. Du kommer att befinna dig i ett land med olik kultur, annorlunda samhälle och helt annat klimat. Visste du att det endast regnar ett par dagar per år i Dubai? Här pratas det inte väder, här pratas det upplevelser! Detta är en tjänst för dig som vill ge dig ut på ett långsiktigt äventyr och ta dig an en ny utmaning.

I rollen som Head of Group Digital Management leder och samordnar du den digitala projektledningen för GAC genom att lyssna till GAC bolagens behov i linje med företagets målbild. Det innebär att du omvandlar bolagets vision till en digital plan och visar på vilken nytta den skall generera. Du ansvarar för att strategiskt leda och driva ett team bestående av fem chefer, som i sin tur ansvarar för den digitala projektledningen. Tillsammans fångar ni upp nya digitala möjligheter för verksamheten och skapar lösningar som är långsiktigt hållbara och bidrar till bolagets mål. Du förväntas erbjuda nya insikter och komma med nytänkande förslag.

Genom att bygga relationer mellan IT och GAC´s olika verksamheter kommer du att kunna omvandla IT till ett verktyg som utvecklar, förbättrar och får genomslagskraft i hela organisationen.

Du rapporterar till GACs CIO och ingår i ledningsgruppen för IT.

Vem är du?

Denna roll kräver utmärkta analytiska, organisatoriska och kommunikativa färdigheter eftersom du kommer att arbeta med ett mångkulturellt team som hanterar stora mängder data. Inom bolaget är det Engelska som används, därför krävs det att du pratar och skriver engelska helt obehindrat. Du utgår ifrån affärsnytta, sätter den interna kunden i centrum och översätter dess behov till digitala affärsmöjligheter. Du har en förmåga att kunna analysera och förstå framtiden inom branschen för att därefter omvandla dina insikter till tekniska och affärsmässiga initiativ. För att de olika initiativen sedan skall bli lyckade krävs att du kan övervinna hinder genom beslutsamhet och påverkan bland annat i form av en god kommunikativ förmåga samt en fallenhet i att kunna skapa ett gott samarbetsklimat med kollegor och beslutsfattare.

I rollen som Head of Group Digital Management krävs en nyfikenhet och entreprenörsanda. Du behöver även stå för en stabilitet och tydlighet i var bolaget är på väg i sin digitalisering. Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom relaterat område. Du har troligen haft liknande ansvar tidigare, i en global organisation, och därmed genomfört ett antal digitala förändringsprojekt. I de projekten påverkas människor och det är därför viktigt att du förstår beteenden, kan skapa goda relationer såväl med interna kunder som med medarbetare samt ha en förmåga att lyfta andra och hjälpa dem utvecklas.

Resor över hela världen förekommer och du måste vara beredd att resa ca 5-10 dagar/mån. Dina resor går till de olika bolagen inom Gruppen där du förväntas få en bättre förståelse för deras behov men också för att implementera de system man redan utvecklat.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Patrik Jensen på patrik.jensen@nexergroup.com +46 702 37 57 34 eller Susanne Hjälmered susanne.hjalmered@nexergroup.com +46 703 89 70 07.

Välkommen med din ansökan! Vi ser gärna att din ansökan är på engelska och kommer att göra löpande urval och intervjuer så vänta inte - kanske är det just du som inom kort kommer att få de mest spännande åren i ditt yrkesverksamma liv. Vem vet?
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
GAC is a global provider of integrated shipping, logistics and marine services. Emphasizing world-class performance, a long-term approach, innovation, ethics and a strong human touch, GAC delivers a flexible and value-adding portfolio to help customers achieve their strategic goals. Established since 1956, the privately owned group employs over 8,000 people in more than 300 offices worldwide.

If you would want more info, please look at www.gac.com
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
14 aug 2021
Ort
Utland
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga