Publicera annons

Hur lång är publiceringsperioden på StepStone?

Upp till 60 dagars publiceringstid, med möjlighet att vid önskemål ta bort annonsen innan hela publiceringstiden löpt ut.

Mitt exakta yrkesområde finns inte att välja som kategori, vad beror det på?

På StepStone har vi valt att dela in alla lediga jobb i lite färre kategorier, detta för att det ska bli så enkelt som möjligt för användaren att navigera. Många användare väljer även att söka efter sin exakta typ av jobb i sökrutan. Välj den kategori som stämmer bäst in och tänk gärna på att utforma texten så att de viktigaste orden som dina kandidater kan tänkas söka efter finns med. Söker du exempelvis efter en narkossköterska kan det vara bra att tänka på att även ordet sjuksköterska finns med i texten. Du kan välja 3 huvudkategorier och 1 underkategori per huvudkategori

Vad ska jag använda för jobbtitel?

En bra titel är kort och beskriver vad jobbet innebär, snarare än vilken typ av person som söks. Skriv därför inte exempelvis ord som driven, engagerad och liknande i titeln. Detta kan du med fördel ha med i de inledande raderna av jobbeskrivningen som även syns under titeln i resultatlistan. En bra tumregel brukar vara att skriva så långt som nödvändigt men så kort som möjligt. Kom ihåg att titeln max får vara 100 tecken lång.

Vad ska jag tänka på när jag skriver jobbeskrivningen?

Tänk på att jobbeskrivningen är den bästa chansen att marknadsföra jobbet. Den bör väcka kandidaternas intresse samtidigt som en bra jobbeskrivning är väl strukturerad och innehållen den viktigaste informationen om såväl jobbet som de kvalifikationer som söks hos kandidaterna. Principen att skriva det viktigaste först gäller även här, många gånger får man inte så lång tid på sig att fånga läsarens intresse. En bra tumregel är att även här skriva så långt som nödvändigt men så kort som möjligt. Variera gärna med löpande text samt punktlistor om möjligt. Det är ofta mycket information man vill få med, men tänk på att inte skriva för långt. Max 500 ord brukar vara en rekommendation.

Varför ser inte texten ut precis som i mitt dokument jag klippte och klistrade ifrån?

När man klistrar in text från andra dokument t ex ett Worddokument kan de ibland innehålla formateringar som inte syns, t ex radbrytningar. Detta gör att texten får en annan formatering när man klistrar in det i formuläret, det uppstår radbrytningar som inte syntes i originaldokumentet och punktlistor får ett annat utseende. Detta beror på att texten innehåller tecken i bakgrunden som exempelvis Word använder för att formatera om texten på rätt sätt. Det enklaste brukar vara att formatera om texten direkt i formuläret efter att den klistrats in.

Hur gör jag för att lägga upp en logotype, omslagsbild samt facebook-länk till mitt företag i min annons?

Med varje annons du lägger in på StepStone har du möjlighet att lägga upp en logotyp, omslagsbild (visas högst upp i din platsannons) samt facebook-länk till ditt företag. Så här går du tillväga:
Logotype/Omslagsbild: Klicka på knappen för att välja en fil och välj en logotyp/bild som finns sparad på din dator och som du vill lägga till i annonsen. Omslagsbilden ska vara en bild som beskriver ditt företag och i formatet 1012x360 pixlar. Tänk på att bilder kan vara ett väldigt effektivt sätt att fånga uppmärksamhet och väcka intresse. Facebook-länk till ditt företag: Kopiera länken till ditt företags facebooksida och klistra in denna i den angivna textrutan.

Kostar det något extra att lägga till logotype, omslagsbild och facebook-länk?

Nej, allt detta ingår i alla annonser på StepStone helt utan extra kostnad

Varför måste jag välja ett lösenord?

Lösenordet använder du för att senare kunna göra ändringar eller ta bort annonsen om du t ex anställer någon innan sista ansökningsdagen

Placeringsorten

Varje annons måste ha en specifik placeringsort. Vårt system tillåter inte att man väljer flera orter i samma annons, det är heller inte möjligt att välja hemmakontor alt hela Sverige. Vill ni få ut annonsen på flera orter måste ni då lägga ut en ny annons per ort.

Vad händer när jag har lagt in min annons?

En betald annons granskas enligt StepStones Regler och läggs normalt ut inom två timmar. Annonser som betalats sent på kvällen läggs ut på morgonen. I granskningen förekommer det att små ändringar görs för att förbättra annonsens kvalitet. Exempelvis kan kategorier läggas till eller tas bort, för att öka kvalitén och relevansen för annonsen. När annonsen är inlagd får du även ett bekräftelsemail med dina inloggningsuppgifter. Om annonsen inte godkänns har du möjlighet att ändra den

Varför krävs ett svenskt organisationsnummer för att lägga in en annons?

För att säkerställa att alla annonsörer på StepStone bedriver en seriös verksamhet samt för att kunna fakturera till rätt adress krävs ett organisationsnummer som finns i Bolagsverkets register.

Hur lägger vi till en film i vår annons?

Det är inget som går att göra själv. Skicka iväg ett mail till oss på annons@stepstone.se med en länk till filmen och vilken annons det är som ni vill att vi lägger till filmen i. Vi kontrollerar då att filmen är relevant för den utannonserade tjänsten. Observera att det måste vara en youtube-länk för att vi ska kunna lägga till filmen i er annons.

Betalning av annons

Vilka alternativ finns för betalning?

Du kan välja att betala med kort eller faktura. När du väljer att handla mot faktura skickar StepStone dina uppgifter till Svea Ekonomi som utför en förenklad kreditprövning. Betalningsvillkor 14 dagar.

Jag har inte fått något kvitto på min kortbetalning

Ett kvitto på annonsen skickas efter att annonserna granskats och gått live. I detta mail finns även kvitto för redovisning med. Ibland hamnar dessa i skräpkorgen i mailen eftersom det är ett systemgenererat mail. Ämnet i mailet är: "Kvitto: ”TITEL - PLACERINGSORT" inlagd". Kontrollera gärna så att mailet inte hamnat i skräpkorgen

Vår fakturaadress finns inte att välja

Vänligen kontakta Svea ekonomi +46 8 470 94 48. Så hjälper de er att lägga till den korrekta faktureringsadressen.

Administrera annons

Hur ändrar jag min annons?

Gå in på din annons och klicka på länken "Ta bort, ändra, förnya" under “Ansök här”. Tänk på att du måste ange det lösenord du använde när du la in annonsen för att kunna ändra den.

Jag har ändrat min annons men kan inte se ändringen live på sajten

När du har gjort ändringar i din annons så går din annons återigen igenom vår granskning. Därför kan det ta upp till 2h innan din ändring har slagit igenom.

Hur ändrar jag sista ansökningsdatumet på min annons?

Detta gör du genom att du går in på din annons och klicka på länken "Ta bort, ändra, förnya" under “Ansök här”. Tänk på att du måste ange det lösenord du använde när du la in annonsen för att kunna ändra den. Datumet du vill ändra till måste ligga inom 60 dagar från första publiceringsdagen.

Var hittar jag statistik för min annons?

Du kommer få två mail med statisk, ett när halva tiden har gått och ett när annonsen har avslutats. I dessa mail visas hur många gånger din annons har visats och hur många som har klickat på “Ansök här”.

Måste jag ta bort annonsen själv?

Nej annonsen försvinner automatiskt när sista ansökningsdag passerats, om du vill ta bort annonsen tidigare använder du länken samt inloggningsuppgifterna du fick i första mailet.

Övrigt

Jag är inloggad men hittar inte min annons

Jobbannonser sparas inte på samma sätt som vanliga köp och sälj annonser. Det kommer inte synas under ditt privata konto.

Hur gör jag om jag vill teckna ett volymavtal, köpa displayannonsering eller andra specialprodukter?

Välkommen att kontakta oss för mer information på sales@stepstone.se